Navigációs menü

Orrvitorla, Orrvitorla - dorix.hu

Tartalom

  Lobogtatás hatására a varrás cérnaszálai felfeslenek, elszakadnak és hamarosan a vitorla is szakad.

  Feladata a hajó dőlésének korlátozása és az oldalcsúszás megakadályozása. Kiülés A hajó dőlésének ellensúlyozására a legénység a hajó szél felöli oldalán ellentartja a hajót. Klemm Rugós mozgópofás kötélfogó, melybe a kötél egy mozdulattal befogatható és hasonlóan könnyen elengedhető.

  • A hagyományos rendszerű nagyvitorlák teljesítménye egyértelműen nagyobb, mivel hatékonyabb a vitorla alakja a vitorlázók a vitorla profiljáról beszélnek, ami a megfelelő öblösséget jelentiráadásul a vitorlában lévő merevítő lapok, a latnik is nagyban segítik ezen jó alak megtartását.
  • A vitorlássportban az egyik legnagyobb tudást és gyakorlatot igénylő művelet, hogy a vitorlázatot mindig úgy állítsa be a hajó legénysége, hogy a vitorlákon a legnagyobb felhajtóerő keletkezzen.

  Kreuzolás, cirkálás A széllel szemben fordulgatva, cikcakkban történő előrejutás a szél felé eső cél elérése orrvitorla. Kuh-forduló Q Szamár- vagy tehénforduló.

  milyen gyógyszereket kell fungquet körmök házi ételt a gomba köröm a lábak

  Erős szélben veszélyes lehet halzolni, ezért inkább a szél felé élesedve, majd fordulva ejtünk le a háromnegyed szeles irányig, miközben a vízen egy Q-t ír le a hajónk. Laterál felület A hajó­test vízbe merült részének oldalnézeti vetülete.

  gyógyszerek foot körömlakk gyógymód köröm gombás lábakon gyors

  Latni A vitorla hátsó élének vagy az egész vitorla formatartásának segítségét szolgáló, a vitorlára varrott tasakokba való, általában műanyagból orrvitorla lap. Orrvitorla szél A valóságos szél és a menetszél összetevőiből érzékelt szélirány és –erő.

  Leegierigség ejtsd: légírigség A hajó széltől forduló hajlama, amikor nem a szél felé, hanem attól elfordulni törekszik.

  körömgombából származó kenőcs és áraik letört a gombás körömlakk

  Leesés Irányváltoztatás a széllel ellenkező irányba. Luvgierigség A vitorláshajó szélbefutási hajlama. A vitorlás a szél felé kanyarodásra törekszik, melynek fő okozója a megdőlt hajótest vízbe merült formaváltozása.